Vložil Petr R. (bez ověření), 11. Červenec 2024 - 9:18

Dobrý den a moc děkuji za rychlou odpověď. Níže posílám jednotky( moc se v tom nevyznám, jsou tam oba dva údaje)

Z toho co jste napsal jsem pochopil to, že pokud většina bude chtít balkón, SVJ nebo vlastníci bytů tedy nemají právo bránit, pouze v případě, že by se úvěr, zálohy a zásahy týkaly i lidí, kteří o to nestojí.

Pokud se tedy většina(minimálně 7 lidí z 12ti) shodne na tom, že si je pořídí za vlastní peníze, nebo si úvěr budou splácet pouze uživatelé balkónu + vkládat peníze navíc do fondu oprav, tak by neměl být problém?

Samozřejmě chápu starousedlíky, že to 30 let neměli, tak že to ani nechtějí, nebo si nechtějí navýšit výdaje. Důvod proč jsou proti je ten, že nechtějí, aby po 10 večer někdo řval na balkóně a kouřil, nebo že ve vedru tam stejně nikdo sedět nebude mi přijde blbé, protože existuje domovní řád a ten se vztahuje na všechno.

Stavebník znamená ten, kdo to nechal postavit a kdo se má o to starat? Pokud tedy úvěr bude společný na SVJ, stavebníkem bude tedy SVJ( souhlas všech vlastníků). Pokud si úvěr vezme každá bytová jednotka sama na sebe, stavebníkem a správcem budou uvedeny bytové jednotky( souhlas většiny)?

STANOVY Společenství vlastníků 1048 1049 v N­apajedlích ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen „společenství") je právnickou osobou, která vznikla na základě zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravovaly některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým prostorům a doplňovaly se některé zákony (zákon o vlastnictví bytů), ve znění pozdějších předpisů. (2) Společenství je jako právnická osoba způsobilé vykonávat práva a zavazovat se ve věcech spojených se správou, provozem a opravami společných částí domu a pozemku (dále jen “správa domu“) a v dalších věcech v rozsahu a způsobem uvedeným v zákoně č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen “zákon“) a v těchto stanovách. Společenství nesmí podnikat, ani se přímo či nepřímo podílet na podnikání nebo jiné činnosti podnikatelů, nebo být jejich společníkem nebo členem

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.