Posunutí vchodových dveří do bytu

Vložil pajskr@gmail.com, 20. Listopad 2013 - 11:58 ::

Plánujeme rekonstrukci nově zakoupeného bytu a velmi bychom uvítali možnost posunout vchodové dveře do bytu cca o 60 cm směrem doleva v rámci již existující nenosné zdi. Pro názornost přikládám nákres. Nedošlo by tím ke změně výměry bytu, ani k zásahu do jakýchkoliv rozvodů.

Stanovy SVJ říkají: K přijetí usnesení o změně účelu užívání stavby a o změně stavby je zapotřebí souhlasu všech členů společenství, pokud není dále uvedeno jinak. Jde-li o stavební úpravy spočívající v modernizaci, rekonstrukci a opravách společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, postačuje souhlas nejméně tříčtvrtinové většiny všech členů společenství.

Jedná se prosím o první případ, kdy bychom potřebovali souhlas 100% společenství, druhý případ, kdy bychom potřebovali 75%, nebo se nejedná o zásah do společných prostor a nepotřebujeme souhlas žádný?

Předem děkuji Josef P.

PřílohaVelikost
posun dveri.jpg96.19 KB

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.