Vložil P.V., 19. Duben 2016 - 9:24

Vážený nejsem tupá ovce,

neznám Vaše stanovy, ale pokud byste snad měli stanovy vycházející z nařízení vlády č. 371/2004 Sb., tak v nich je v čl. VII odst. 9 jasně uvedeno, jakým způsobem je určena osoba, která jednání shromáždění řídí. Jestliže svolavatelem je výbor, tak výbor určuje, kdo tou osobou bude (jestli předseda nebo jiný člen výboru). Rozhodně vzorové stanovy neuvádí nic o tom, že by bylo povinností volit předsedu jednání, a to i kdyby na takový úkon notář upozorňoval. To neznamená, že by např. předseda výboru neměl shromáždění sdělit, že na základě usnesení výboru bude shromáždění řídit.

Jestliže snad snad notář uvedl do svého zápisu nepravdivé informace, tak je to opravdu vážný problém. Příště byste si měli dobře rozmyslet, který notář Vám má osvědčit průběh jednání.

Pokud jste neměli stoprocentní účast na shromáždění tak bylo jen v souladu s právem, že nikdo neřešil hlasování o programu jednání.

P.V.

P.S. Je naivní se domnívat, že pouhá přítomnost notáře má vliv na kvalitu přijatých stanov a že notář vlastníky upozorní, že jsou některé body stanov „neplatné nebo protiprávní“. Už jste slyšel to o tom hrabání a kuřeti?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.