Vložil nejsem tupá ovce, 17. Duben 2016 - 8:48

Souhlasím, že notář není přítomen na jednání aby ho řídil. Ale dle mého názoru tam je nejenom, aby zapsal „pouze“ průběh. V našem případě notář musel hned na začátku předsedu upozornit, že je potřeba zvolit i předsedu jednání, jelikož náš slavný předseda je naprostý ignorant. Osobně jsem ho písemně na tento fakt upozorňoval více jak půl roku před tímto jednáním. Ten totiž ani jedno SV od 1.1.2014 (cca.6 jednání) volbu předsedy jednání neřešil. Co se týká notáře, ten pro změnu neřešil ani hlasování o programu jednání. Když poté zjistíte, že si notářský zápis a zápis samotného jednání v některých bodech odporují, myslíte si své. Ale především měl notář stanovy k dispozici předem a jako člověk s právním vzděláním od něho požaduji jistý přístup, kupř. že vlastníky upozorní, že jsou některé body stanov „neplatné nebo protiprávní“. Měl jsem možnost diskutovat s příbuzným, u kterého byl při stanovách přítomen stejný notář a postupoval diametrálně odlišně. Je pravda, že v jeho případě se nejedná o SVJ, ale o bytové družstvo(mají ho založené pouze pro svůj dům). Ale postup notáře by měl být přeci stejný. V jejich případě na nedostatky stanov upozornil a požadoval jejich změnu ještě před jednáním. Mám snad právo požadovat stejný postup.

Co je, ale závažnější, že v našem případě notář uvedl do svého zápisu nepravdivé informace. Což je dost vážný problém.

S Vaší poslední větou plně souhlasím. Ale to by se statutáři zbavili svého ovlivňování „slabých“ jedinců. A to žádný diktátor přeci nechce. Nechce spravedlnost, loajalitu, rovné zacházení. Chce mít vlastní prospěch.

Napíši příklad z vlastní zkušenosti – pravidelně si kontroluji info jak u katastru tak v rejstříku. Jednou jsem zjistil, že sbírka listin i úplný výpis obsahuje datace a dokumenty, které neodpovídají skutečnosti. Nikdo z výboru se tím nezabýval. Obrátil jsem se proto na rejstříkový soud a příslušného soudce. A ten mi dal za pravdu, evidentně si vyžádal správné dokumenty a došlo u nesrovnalostí k nápravě. Z toho vyplývá, že pokud nemá člen dovolání u orgánu SVJ, musí se obrátit na vyšší instanci, jinak se nic nezmění.

nejsem tupá ovce

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.