Vložil Zděšená (bez ověření), 15. Duben 2016 - 12:14

Kubíku, my to tak máme ve stanovách, které nám byly jako definita předloženy ke schválení, ikdyž je někteří rozporují. Takže si nevymýšlím a nestraším.

Cituji ze stanov: " V případě, že shromáždění není schopné usnášení, je svolavatel oprávněn svolat náhradní shromáždění. Náhradní shromáždění musí být svoláno rovněž písemnou pozvánkou, která bude obsahovat totožný program jednání, jako měl být program jednání shromáždění původního. V písemné pozvánce musí být uvedena informace, že se jedná o náhradí shromáždění a tato pozvánka musí být členům společenství zaslána poštou, nebo předána osobně nebo vhozena do poštovní schránky a současně zveřejněna na obvyklém místě v domě nejpozději do tří dnů ode dne, kdy se mělo konat původní shromáždění. Náhradní shromáždění je schopné usnášení, jsou-li přítomni členové společenství, kteří mají alespoň čtvrtinu hlasů. V ostatním platí ustanovení:"

zde je specifikováno k jakým účelům je zapotřebí souhlasu tří čtvrtin hlasů přítomných členů společenství a k jakým účelům je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny hlasů přítomných členů společenství.

„Rozhodnutí mimo zasedání se nepřipouští.“

A taková „kuriozita“ ve stanovách: Písemnosti se odesílají obyčejnou poštou nebo vhozením do schránky. V případě pochybností, se za doručení písemnosti považuje třetí den, kdy písemnost byla odeslána nebo vhozena do schránky.

JEN DODATEK, tyto stanovy byly konzultovány a schváleny právníkem.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.