Vložil Krupp, 24. Leden 2016 - 13:56

Pane lake, diskuse s vámi je ztráta času, překrucujete fakta.
Že byly špatně nastaveny zálohy napsal tazatel. Pokud jste to nečetl, váš problém.
Píšete: o trestném činu zkreslování údajů o hospodaření a jmění, ke kterému dojde, jestliže SVJ bude o svém dluhu z přijatých zápůjček od vlastníků účtovat jako o splacení pohledávek SVJ za vlastníky. Jak by se to dělalo? To snad ani nejde. Opravdu víte, jak chce SVJ účtovat?
Píšete: o trestném činu podvodu, ke kterému již došlo (vlastníci byli uvedeni v omyl pomocí lží o neexistujícím dluhu, s cílem aby se SVJ obohatilo). Víte, jestli SVJ některým dodavatelům opravdu nedluží? Z čeho plyne, že se SVJ chce obohatit? Jak byste to dokazoval?
Nepíši zde nic o tom, jestli způsob, který SVJ (možná) chce zvolit je správný. Prohlásit: zálohy byly nízké, dlužíme dodavatelům a chtít vybrat od všech stejně, samozřejmě možné není. Ale nasypat si popel na hlavu a žádat dodatečnou zálohu, když záloha byla stanovena špatně a nestačí na úhradu faktur za služby, není nic špatného. Rozhodně je to lepší, než začít vyřizovat půjčku. Banka stejně nepůjčí jinak, než se souhlasem vlastníků a finance na splacení by se tak jako tak vybraly od vlastníků po vyúčtování. A zvýšit zálohy, pokud jsou nedostatečné je naprosto legitimní. Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.