Vložil lake, 24. Leden 2016 - 12:07

Pane Kruppe, prosím nežvaňte. Nenapsal jsem nic o tom, že by výbor špatně stanovil zálohy. Nesmysl vznikl z toho, že nečtete co bylo napsáno.

Výbor samozřejmě je oprávněn obrátit se na banku kdykoliv uzná za vhodné a potřebné. Zase další Váš nesmysl, určitě z neznalosti zákona.

  • Psal jsem pouze o trestném činu podvodu, ke kterému již došlo (vlastníci byli uvedeni v omyl pomocí lží o neexistujícím dluhu, s cílem aby se SVJ obohatilo).
  • Psal jsem o trestném činu zkreslování údajů o hospodaření a jmění, ke kterému dojde, jestliže SVJ bude o svém dluhu z přijatých zápůjček od vlastníků účtovat jako o splacení pohledávek SVJ za vlastníky.

Spáchaný podvod je pouze přípravou na trestný čin útisku. Jakmile by výboru v domě tazatele prošlo lživé tvrzení, že se jedná o „dluh na zálohách za rok 2015“, okamžite by začalo vymáhání silou: Zaplať, nebo tě dáme k soudu. Naštěstí jsem tazateli vysvětlil, že členové výboru se jej snaží podvést. Nebude tedy lehkou kořistí jejich manipulace.

Je zajímavé, jak rychle se průměrný slušný člověk mění na otrlého zločince v okamžiku, kdy dostane funkci v SVJ. SVJ tazatele má krátkou historii, možná existuje rok nebo o něco déle. Členové výboru už jsou tak „oprsklí“, že neváhají spáchat dva trestné činy, manipulují s informacemi, a tvrdí vlastníkům nepravdy, aby z nich dostali peníze, na které SVJ nemá právní nárok.

Kdyby se SVJ obrátilo s žádostí o půjčku či překlenovací úvěr na banku, a výboři by při tom lhali úředníkům banky stejným způsobem – inu, trestní zákoník na to pamatuje: trestný čin úvěrového podvodu.

Vy si pane Kruppe opravdu myslíte, že vlastníci jsou ovce a že si vůči nim můžete dovolit cokoliv? To jste tedy protřelý sociální manipulátor. Vašimi slovy: monstrum z jiné galaxie.

Zase jsem těmto manipulátorům šlápl na kuří oko. Je to vidět z toho, jak horlivě minusují můj předchozí pravdivý a právně správný příspěvek.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.