Připouští OZ 89/2012 Sb. oprávněné výtky člena SVJ vůči výboru mimo konání shromáždění?
Vážení, po oprávněné vznesené výtce předsedovi SVJ jsem byl zkritizován na neoprávněné jednání. Navíc, když předseda konal a nadále koná nezákonně. Vznesenou kritiku připouští pouze § 251 a to na shromáždění či jiném zasedání…Dle mé úvahy tu jde o omezení vznesení kritiky byť se shromáždění koná nejméně 1× za rok… Po celou tuto dobu zákon nepřipouští oprávněnou kritiku se zaměřením k nápravě, ke které stejně daný předseda ani nejeví zájem… Navíc § 159 mu je jen pro smích… Prosím, jak by to řešil kterýkoli člověk, aniž by použil Makarenka?!? Děkuji za odkaz-y
Pane Flinto, to, co popisujete, je běžné ve všech SVJ, kde nemají profi předsedu.
Takhle to dopadá, když si zamindrákovaní sousedé vládnou sami. Ten materiál, který dělá statutáry je ostatně dobře zdokumentovaný právě na tomto webu, včetně pošahanýho samovykladače zákonů justitianuse (nebo jak si ten troll teď říká).
Zlaté OPBH.
Trefil jste to přesně ze všech světových stran. Vč. i toho „trolla“…Skutečně jsem vůči tomu primitivovi natolik pro jeho hrubé chování vytočen, že jsem schopen mu prokázat klasického citelného Makarenka… A že by si to zasloužil, aby pochopil, jak se má jeden slušně chovat…A že je zde možnost si zjistit, kde že působí…
„po oprávněné vznesené výtce předsedovi SVJ“
Předseda SVJ je právě ten externí, který nevlastní v domě a vlastně není členem SVJ. Předseda výboru bývá naopak místní, tedy člen SVJ, vlastník bytu
Není třeba házet všechny do jednoho pytle, Člen SVJ to trochu přestřelil, stále jsou SVJ, kde ještě vládne zdravý rozum…
„Zlaté OPBH.“ (Vložil Člen SVJ (bez ověření), 17. Říjen 2024 – 19:07)
OPBH: Znali, uměli, bez keců, profíci.
Já jsem bydlela.
Teď to jsou samé kecy, plno mezičlánků, kdekdo si myslí, že správě domu včetně účetnictví rozumí.
Pokud jste o dvě hlavy vyšší, než předseda výboru, můžete mu dát přes papuli. Najdete to v § 12 OZ
- Franta Flinta: „Vznesenou kritiku připouští pouze § 251 …“
Plácáte nesmysly. Tyhle Vaše kraviny nemá cenu ani číst, ani o nich
přemýšlet.
Justitianus.
„předseda konal a nadále koná nezákonně“
Když koná nezákonně, tak, víte v rámci kterého zákona se provinil. Máte možnost
podat trestní oznámení.
To se asi bojíte protože
- nechcete jít s kůží na trh
- nebo si nejste jistý zda koná nezákonně
- nebo nemáte důkazy.
Franto Flintů, je ještě jiná možnost ? Asi ta co uvádí Justitianus.
Předem, řada výše uvedených „odkazů“ nic konkrétního nesděluje. Nick „Justitianus“ je zdejším klasickým prudičem který by zasloužil nekompromisní citelný „odkaz“ pro jeho neurvalé chování!!! Nedej Bože, aby se mi takový jedinec dostalo do ruky s možností mu připomenout jeho neurvalé chování…Z mé strany skutečného Makarenka!! Navíc by nebyl problém si zjistit jeho totožnost. Velmi rád bych si zajel k jeho domovním dveřím, kde bych mu velmi rád připomněl jeho neurvalé chování… Jak já, tak i další jedinci jak vidno o něj nestojí. Takže to na okraj. Snad to pochopí, aby zde neprudil, když navíc není ani vyzván…
A teď k Vám. S Vašimi odkazy jste zcela mimo, když jde o zbytečné negativní úvahy k mé osobě. Meritum problému je skutečnost „důvěry a čestnosti“ v konání výkonu funkce předsedy výboru v SVJ!! Nikdy nikoho z členů SVJ nevedlo ke skutečnosti ověřovat jak projednávané tak neprojednávané problémy, které byly navíc odmítnuty řešit na shromáždění daným člověkem, coby předsedou výboru SVJ na soudním rejstříku, co je zde vůbec vloženo k „registraci či k evidenci“ odkazů k SVJ. A že se „až“ po 5-ti letech před volbou nového výboru přišlo na doslova nehorázné věci, které ani nebyly projednávané a navíc byly účelově zpracované daným předsedou, počínaje Stanovami… A ZDE JE TEN KÁMEN ÚRAZU V §259 !!!A že se zde vymazala řada materiálů na pokyn daného předsedy!!! I přesto byly podané dvě žaloby s vědomím „snahy k nápravě“, tak i žádost o podání vysvětlení autora „Občana“, kterému jsem podal vysvětlení o dané skutečnosti, když v jádru pudla jakýkoli jedinec postupuje dle této chytristiky k osobnímu zneužití… A ŽE V NAŠEM PANELÁKU JE TOHO NA VAGÓN SVINSTEV Z POHLEDU NEZÁKONNOSTI… Samozřejmě že ty žaloby byly předem odkázány k „marnosti“… Proto jsem si znovu pročetl „Občana“, abych našel možnost oprávněné kritiky předsedy členem SVJ, když jsem zde našel pouze §251, který se odkazuje jen na možnost shromáždění VJ. Myslím, že jsem Vám toho pro Vaše „pochopení“ napsal víc než dost… S úctou FF
Flinto, mohl byste taky někdy napsat na portál svj něco k věci. Zatím tady pouze kydáte svůj hnůj na svoji vlastní hlavu. Smrdí od toho celé široké daleké okolí.
Dovolím si poznamenat, že odstranění mého odkazu pro nick „?“ je tím posledním benevolentním přístupem, charakterizující nevhodné a navíc hrubě urážlivé chování na tomto veřejném portálu. Proto zde dávám na vědomí, že budu v této věci konat aniž by mě zajímala osoba v podobě „admina“… Toho, který jak vidno je tím, který stojí doslova za neurvalým chováním vůči zájemcům o informace. I zde platí, že každý je zodpovědný za své činy, ať je kdekoli. FF
Poslední komentáře