Povinné poplatky za rozúčtování vody a El. 375Kč - za duplicitní fakturu. . Má na to podnikatel právo?
Dobrý den. Jsme podílníci RD. Jsou v něm 3 samostatné byty.Každý byt má vlastní plynoměr, elektroměr a podružný vodoměr. Každý byt užívá jiný majitel. Nejsme SVJ. Podnikatel co vlastní 1/3, flipuje nemovitostí, za rozúčtování vodného stočného co provádí Techem, zduplicitní jejich vystavenou fakturu a pricte si 375Kč za poslání faktury mailem. Vůbec se mě neptal na můj souhlas. Další rozúčtovává El. společných prostor-samostatný elektroměr. ČEZ mu pošle na tento elektroměr fakturu, zduplicitní ji od každého vybere 1/3 +375Kc za zaslání dupl. faktury mailem. Opět příplatek bez mého souhlasu. Tak že nyní po mě chce krom částky za spotřebu 2× 375Kc.Což je pro mě jako invalidní důchodkyni opravdu hodně velká a hlavně zbytečná částka. Vždy jsme rozúčtování prováděli sami mezi sebou a Zdarma. V domě žiju 60let. Má na to podnikatel vůbec právo? Myslím si, že prefakturace na jeho jméno slouží pro vložení do jeho účta a snížení základu daně + další zisk. Vlastní víc jak 100 nemovitostí.
Poslední komentáře