NOZ § 1208
Já jsem možná zaspala, ale nyní jsem zjistila, že je od 24.1.2019 upraven OZ § 1208. Již tam není, že shromáždění odhlasuje úvěr, včetně podmínek úvěru. Víte o tom něco bližšího. Dali to zákonodárci jinam? Děkuji za odpověď Ajša
https://business.center.cz/…sky-zakonik/
- udělování předchozího souhlasu
1.o členství společenství vlastníků v právnické osobě působící v oblasti bydlení, 2.o změně účelu užívání domu nebo bytu, 3.o změně podlahové plochy bytu, 4.o úplném nebo částečném sloučení nebo rozdělení jednotek, 5.o změně podílu na společných částech, 6.o změně v určení společné části sloužící k výlučnému užívání vlastníka jednotky, 7.o opravě nebo stavební úpravě společné části, převyšují-li náklady částku stanovenou prováděcím právním předpisem; to neplatí, pokud stanovy určí něco jiného,
Ajšo,
na business.center.cz jsem působil cca 13 let. Původního vlastníka pana Hakena jsme opakovaně upozorňovali na chyby v předpisech.
Letos to pan Haken prodal a nový šéfredaktor webu pan Hovorka řeší jiné věci: omezení diskuse a větší plocha pro reklamu.
Na předpisy ani nešáhl a proto varuji používat tyto stránky pro čtení předpisů.
Velmi kvalitní jsou např. stránky
Hezký den!
Pavel
Pavle díky, já ty stránky kdysi měla ráda, byl to slet účetních, kdy se člověk vždy dozvěděl něco zajímavého. Hledala jsem jinde, opravdu to je chyba.
Někdo při opisování udělal chybu, všimněte si že je tam ten seznam dvakrát stejně. Radši si ten zákoník najděte jinde.
I ta platnost je od 24.1.2019 hodně divná. Nespíš fakt blbě okopírované. Ale měla jsem chvilku radost, že už vlastníky nikdo nebude nutit do společného úvěru, společného ručení za sousedy. Že se začnou provádět práce až když se na ně našetří nebo si každý vezme svou půjčku, za kterou si bude ručit vlastník sám. Jsem naivní idealistka :-)))))) Stále mám před soudem, ale už jsem v klidu, myslím, že už brzo proběhne. Zatím nebudu nic prozrazovat, advokátka SVJ sem chodí pro znalosti :-) Ale stále si myslí, že u soudu projde úvěr SVJ na soukromá okna, dveře, balkony, nyní i na výlohy soukromých majitelů, že projde odhlasování úvěru bez podmínek úvěru. Její reakce je: lidé na to nemají a soukromou půjčku by od banky nedostali a soud o takové věci ještě nerozhodoval!!! Takovým lidem bych měla ručit svým majetkem. Banka je bere jako rizikové, nic jim nedá a já jim má poskytovat záruky za úvěr SVJ na zvelebování soukromého majetku. No nebudu předbíhat, ono to nějak dopadne. Podělím se s vámi, ať je výsledek jakýkoliv.
Abyste se nedivila.
Kdo bude koho žalovat a jak bude znít petit? To co popisujete, že SVJ udělá okna všem se děje skoro všude. Navíc se tím dá získat zajímavá sleva.
Jarouši nebudu se divit, mám nastudované § a dobrého advokáta. Množstevní sleva může být, ale ne u nás. U nás se nedělá výběrové řízení, už se ví, že by to dělala firma Ri okna. Jak je to možné? Já na bráchu, brácha na mě… Že se porušují zákony jinde mne netrápí. Přejí pěkné dny. Je tu hodně chytrých lidí, vždy se tu člověk dozví odpověď. Tyto stránky bych dala jako povinné všem výborům SVJ, možná i členům.
Poslední komentáře