Rozdělení dluhu ze záloh podle počtu bytových jednotek

Vložil Tomáš B (bez ověření), 23. Leden 2016 - 22:17 ::

Dobrý den,

V novém domě nám byly nastaveny příliš nízké zálohy na rok 2014 a nyní se zjistilo, že zálohy nestačí a je třeba doplatit dluh, který se rozdělil jako 3500 Kč na bytovou jednotku.

Pokud tomu správně rozumím, měl by být dluh rozúčtován dle velikosti bytových jednotek (je to nový byt, odečty energií ještě nebyly provedeny). O částce, kterou je potřeba zaplatit přišel pouze informativní mail a proběhla informační schůzka, na které však moc informací nezaznělo, především nebyla zodpovězena otázka, proč není dluh rozúčtován (ač byla položena).

Rád bych se zeptal, jak mám v tomto případě postupovat, protože se mi nelíbí, že mi jen tak někdo napíše, bez jakéhokoliv vyúčtování, že mám zaplatit 3500 Kč, ze kterých se mi vrátí odpovídající částka potom, co proběhnout odečty.

Rozumím, že je potřeba peníze doplatit, ale rád bych měl jistotu, že nejdou nikomu do kapsy, tedy aby vše proběhlo oficiální cestou, jak má. E-mail s informací, že je dluh, mi příliš oficiální nepřijde.

V jakém okamžiku mi vzniká povinnost částku zaplatit?

Předem děkuji za odpovědi.

S pozdravem Tomáš Bárta

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.