Vložil Vítek (bez ověření), 30. Leden 2015 - 22:50

Pane lake,

až se uklidníte, tak pochopíte, že se v lečcems mýlíte. Pravidla v § 1206 jsou naprosto jasná. Určují, že shromáždění tvoří všichni vlastníci jednotek, že každý vlastník má počet hlasů odpovídající velikosti jeho podílu na společných částech; je-li však vlastníkem jednotky společenství vlastníků, k jeho hlasu se nepřihlíží, že je shromáždění způsobilé usnášet se za přítomnosti vlastníků jednotek, kteří mají většinu všech hlasů a že k přijetí rozhodnutí se vyžaduje souhlas většiny hlasů přítomných vlastníků jednotek, ledaže stanovy nebo zákon vyžadují vyšší počet hlasů.

A o čem může shromáždění vlastníků hlasovat,jak jsem už napsal, je podrobně uvedeno v § 1208. Naprosto jasné, nechápu jak můžete tvrdit, že § 1206 je neurčitý a neobsahuje potřebná pravidla pro hlasování.

Zpochybňujete mé tvrzení že, co je uvedeno v § 1208, může shromáždění schvalovat nadpoloviční většinou slovy: „To není pravda. Nic takového § 1206 neobsahuje. Sám jste dodatečně v doplňujícím příspěvku připustil, že je to jinak, že se použije také § 1169.“

Mýlite se. Shromáždění vlastníků skutečně schvaluje podle odst. b § 1208 změnu prohlášení (nadpoloviční většinou dle § 1206), na které se dohodly vlastníci podle citovaného § 1169. Nebo snad chcete tvrdit, že tuto významnou záležitost musí shromáždění vlastníků schvalovat 2/3 většinou dle § 1128? Nepochopitelně považujete za výjimku uvedenou v § 1206 (ledaže zákon stanovuje jinak) § 1169. Pane lake, § 1206 řeší hlasování na shromáždění vlastníků (orgánu SVJ). § 1169 řeší rozhodování mezi vlastníky ( písemná dohoda dotčených vlastníků + písemné odsouhlasení vlastníků jednotek s většinou hlasů). Nečekal bych od Vás, že si pletete rozhodování orgánu SVJ shromáždění vlastníků s rozhodováním vlastníků mezi sebou.

Výklad o třech druzích hlasování v úvodním Vašem úvodním příspěvku začínáte slovy. „Takže začneme: Jak se vlastně hlasuje na shromáždění vlastníků jednotek(2012)?“
A teď jste v souvislosti s výjimkou uvedenou § 1206 napsal: „Musíte připustit každý případ, kdy (kterýkoliv) zákon výslovně určuje hlasovací kvorum, použitelné pro spoluvlastnické rozhodování vlastníků jednotek.
Zase mícháte dohromady hlasování vlastníků jednotek na shromáždění podle § 1206 s každým případem pro spoluvlastnické rozhodování vlastníků jednotek.

Co se týče Vámi zmiňovaného § 6 zákona č. 67/2013, tak ten hovoří o ujednání všech vlastníků tedy vyžaduje dohodu všech vlastníků a té nemusí být dosaženo na shromáždění vlastníků SVJ. Ale i kdyby, já jsem ani další výjimky z § 1206 uvedené v jiných zákonech nevyloučil, uvedl jsem, že nevím, jestli chtěl zákonodárce odkázat ještě na nějaké jiné ustanovení jiného zákona.

Pane lake, myslím, že jste rozpor ve Vašem výkladu uvedený v poslením odstavci příspěvku „Trest pro lhostejné vlastníky: § 2014 NOZ 3“ dosud nevysvětlil a ani jste se konkretně nevyjádřil k poslednímu odstavci příspěvku „Trest pro lhostejné vlastníky a § 1214 10“

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.