Vyúčtování nákladů za rok 2010

Vložil Mrkina (bez ověření), 23. Září 2011 - 7:39 ::

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, jestli je nějakým zákonem daný termín pro vyúčtování nákladů (služeb) za předchozí rok ? Co jsem se tady dočetla, tak má být vyúčtování vody+tepla do 30.4. a ostatních služeb do 31.5. následujícího roku, je to tak prosím ? My jsme dostali 1.vyúčtování za rok 2010 teď v září 2011, které bylo špatně (chyba firmy, která vyúčtování zpracovávala), po 10 dnech jsme dostali vyúčtování nové-opravené, v kterém jsou opět chyby a to už se blíží konec září. Děkuji moc za odpovědi !

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Vložil lolek (bez ověření), 23. Září 2011 - 8:26

především je otázka proč se o to zajímáte tak pozdě. Z Vašeho psaní není zřejmé zda jste Vlastník nebo Nájemník. Jako nájemník se obraťte na Vlastníka; jako Vlastník na ČOI. ČOI ráda aplikuje §19/3 ZoS – to jí jde dobře. Správní řízení údajně udělá s firmou co Vás poškodila. Se SVJ zda něco udělá nevím – zatím mi nebyli schopni odpovědět zda také budou aplikovat i další pro ČOI platné zákony

lolek

Vložil Mrkina (bez ověření), 23. Září 2011 - 9:04

Moc děkuji za odpověď! Jsme vlastníci bytu a proč se o to zajímáme tak pozdě? Z důvodu velkých osobních (zdravotních) problémů v rodině, jsme se zapomněli po vyúčtování nějak „shánět“… Každopádně firma, která to zpracovává, to naházela všem lidem v domě (vlastníkům) do schránek 12.9.2011 bez jediného vysvětlení a teď opět 22.09.2011 naházela do schránek dle nich opravené vyúčtování, ve kterém jsou ale zase chyby v přijatých zálohách. Děkuji

Vložil lolek (bez ověření), 23. Září 2011 - 9:24

OK. Proč se o to nestará výbor SVJ? Výbor má podat vysvětlení.

Že se o to nestarají Vlastníci-ignoranti je jasné (i u nás) ale pokud je Vyúčtování nepředáno externím rozúčtovatelem – na smlouvu – mělo by SVJ vyvodit důsledky podle uzavřené smlouvy. Informujte se proto u Výboru jaké kroky byly podniknuty a nechte si předložit smlouvu pro zjištění jaké sankce mohou být aplikovány.

Vy jako Vlastník pošlete stížnost na ČOI.

Dále je dobré mít jistotu že Vyúčtování je vadné (neodpovídá na základní otázky zúčtování n8klad; za služby (a to nejen dle §7/3 Vyhlášky 372/2001)). Osobně jsem se nepotkal s Vyúčtováním které by bylo platné alespoň v oblasti TUV a TEP

lolek

Vložil Petr, 24. Září 2011 - 20:19

Dle vzorových stanov čl. XVII

(2) Vyúčtování záloh na úhradu za služby provádí výbor 1× za kalendářní rok, nejpozději do 4 kalendářních měsíců po jeho skončení; Nedoplatek nebo přeplatek z vyúčtování je splatný do 7 kalendářních měsíců po uplynutí zúčtovacího období.

Vložil lolek (bez ověření), 25. Září 2011 - 3:56

jestli to nebyla reakce na mne – OK. Jestli ano,

• není mi jasné jaký máte konkrétní dotaz
    • nebo o co ve Vašem příspěvku jde
    • ani jak souvisí s problémem Vzorové stanovy (tazatelka nepsala že by je měli)
    • … ?

lolek

Vložil Petr, 25. Září 2011 - 17:54

Byla to připomínka tazatelce (tazateli). Každé SVJ stanovy má, buď vlastní či vzorové stanovy. Dle § 9 ZoVB, odst. 10 „Pokud shromáždění neschválí stanovy společenství, řídí se právní poměry vzorovými“. Já jsem zkopíroval ze vzorových „termín vyúčtování“. Pokud má SVJ vlastní, předpokládám, že určit termín vyúčtování neopoměli.

Vložil Jan Beran (bez ověření), 19. Září 2013 - 15:56

Dobrý den,

zajímalo by mě zda když obdržím vyúčtování až např. v září, zda mám ze zákona nějakou lhůtu pro reklamaci. Jak je to s případným nedoplatkem,do kdy ho musím uhradit? Mám takové vyúčtování vůbec přebírat?

Díky za odpověď

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".