Vyúčtování - jiné náklady na služby než za zúčtovací období 2016
Co byste řekli na vyúčtování 2016, které, jak bylo dnes (čili 5 dní po termínu) v průvodním dopise předsedy výboru oznámeno, obsahuje i náklady na vodné a stočné z let 2014 a 2015? Jde údajně o rozdělení „zbytkové vody“ (co bylo natočeno jako rozdíl mezi patním a bytovými vodoměry), a to podle spotřeby v roce 2016. Zatím to ještě nemám v ruce, takže neznám formu. Správu až do konce roku 2016 „vykonávalo“ LBD Praha 10 bez vedení účetnictví (!) a bez zahrnutí svých jednotek do hospodaření domu. Vyúčtování služeb navíc nikdy neobsahovalo kompletní služby. Mám za to, že o tom výbor sám rozhodnout nemůže, a že termíny pro „reklamaci“ vyúčtování 2014 a 2015 již uplynuly. Děkuji za slušné komentáře.
Neřekl bych nic.
Pouze bych vyúčtování reklamoval, protože taková listina není vyúčtování-podle-zákona-67/2013. Vyúčtování-podle-zákona-67/2013 může obsahovat toliko TY služby, které jsou v zákoně jmenované (§3/1).
K těmto službám můžete (a měl byste) požadovat podklady (§8/1) ze kterých zjistíte, zda je vyúčtování služeb souladné se zákonem.
Pokud Váš předseda započítal do vyúčtování „jakousi záhadnou spotřebu zbytkové vody z minulých let“, pak je otázka jak jste vůbec ve Vašem Kocourkově dospěli v vyúčtováním právě těch minulých let. Zjevně je máslo i na Vaší hlavě, pokud k takové situaci došlo protože jste v těch minulých letech zřejmě řádně nereklamoval.
Máte pravdu v tom, že termíny pro reklamaci za 2014 a 2015 jste totálně propásl.
Pokud jde o pozdní dodáná vyúčtování: pokud můžete materielně prokázat kdy bylo vyúčtování doručeno – a to nikoli je ve „Vaší fantazii“ nebo odkazem na „svědectví třetí osoby“, pak následující zálohu na služby či správu započtěte (čili ponižte) o částku 5×50Kč (§13/1) a SVJ o tomto zápočtu písemně informujte. A uvidíte co se začne dít…
Vážený pane Čmuchale, píšu, že děkuji za slušné reakce, a Vy jste přesně to, co slyšet nepotřebuju. Reklamovala jsem 2014 i 2015 (podáno přes AK), ale z jiných důvodů (nekompletní výčet služeb). Vyúčtování za tyto roky stále ještě nedodáno, mezitím na můj popud změna stanov a částečná obměna výboru. Máslo na mé hlavě tedy nehledejte, ale vidím, jak rád jste si kopl. Doručení dokázat lze, vhození vyúčtování do schránek bylo oznámeno e-mailem. Náš Kocourkov je shodný s dalšími cca 1000 kocourkovskými domy v Praze, jež jsou spravovány pohrobky bývalého LBD Praha. Správní orgány, ani OČvTŘ to však nezajímá.
Berte můj příspěvek jako odstrašující příklad toho, co je stále ještě možné, a zkuste být méně kousavý.
Poslední komentáře