Rozúčtování nákladů na teplou vodu § 5 odst.4, Vyhlášky č.372/2001 Sb.
Chci se zeptat na §5 odst. 4,Vyhlášky 372/2001Sb.. V ročním vyúčtování za období roku 2008 mám 70% spotřební složku podle vodoměru. Co mě však zaráží, že roční spotřeba teplé vody podle vodoměru byla 24,6m3, ale 70% je vypočteno z celkově oderané teplé vody od roku 2004, kdy byly vodoměry instalovány. To znamená, že celkový stav na vodoměru ke dni odečtů bylo 92,02m3 a z tohoto celkového odběru za 4 roky mi bylo vypočteno 70%, coz činí 53,54m3. Není přece možné, abych platila opětovne za vodu obebranou v roce 2004,2005, 2006 a 2007 a to ze 70%, nebo snad ano????? Prosím o zodpovězení tohoto dotazu. Děkuji
Bud rozuctovani spatne chapete (tech 70%), nebo je rozuctovani spatne. 70% celkovych nakaldu na ohrev TUV v dome se rozpocitava dle rocnich nameru vodomeru v kazdem byte. Zkuste upresnit dotaz. ivo6
Jak to popisujete, tak je to správně počítáno pouze v tom případě, že jste od roku 2004 (kdy Vám namontovali vodoměry) ještě nikdy neplatili odebranou TUV. Pokud jste v každém roce platili za TUV – potom je Vámi popisované vyúčtování chybné. Ještě existuje jedna možnost, jak k této situaci mohlo dojít – při odečtu stavu vodoměrů Vám odečetli (nahlásili)prostý odběr TUV (skutečný stav na vodoměru) a zapomněli odečíst stav vodoměru při předchozím odečtu (rozdíl spotřeby za rok). Reklamujte proto vyúčtování. Eda – místopředseda výboru SVJ.
Poslední komentáře