Poplatek 2000,- Kč za zahájení řízení o jmenování opatrovníka

Vložil Zdeněk888, 28. Červenec 2017 - 14:33 ::

Jsme SVJ které nemá výbor. Na posledním shromáždění jsem se jako jediný nabídl do výboru, ale nikdo jiný se nepřihlásil a já jsem zvolen nebyl. Podal jsem na Krajský soud návrh na zahájení řízení o jmenování opatrovníka, aby soud jmenoval SVJ opatrovníka dle § 165 NOZ. Žádné konkrétní jméno opatrovníka jsem nenavrh.
Teď jsem obdržel výzvu od Krajského soudu, abych zaplatil soudní poplatek 2000,- Kč, což se mi nechce (peníze si necucám z prstu). Myslel jsem, že dle § 11 odst. 1) písm. a) z.č.549/1991 bude můj návrh od soudního poplatku osvobozen.
1) Má soud pravdu když chce, abych zaplatil soudní poplatek?
2) Když nezaplatím, co se stane? Soud řízení zastaví? Soud by ale tedy měl jmenovat právnické osobě opatrovníka, a to i bez návrhu, kdykoli se o tom při své činnosti dozví dle § 165 NOZ?

Máte nějakou radu, zkušenost jak bych měl dál nebo jinak postupovat a nevyhazovat zbytečně své peníze. Díky.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Vložil Soudce (bez ověření), 29. Červenec 2017 - 13:34

„Má soud pravdu“

Soud má vždycky Pravdu. Soud je Pravda. Z definice tomu nemůže býti jinak!

Vložil TN. (bez ověření), 28. Červenec 2017 - 22:43

Zaplaťte to a pak si to nechte proplatit z peněz SVJ.

Vložil MartinII, 28. Červenec 2017 - 23:19

Dle http://www.portalsvj.cz/…ho-vlastnika

to řeší také §§ 486, 488

Apropó, proč jste nebyl zvolen, jak píšete ?

Ve stanovách asi možnost, že statutárním orgánem může být i „předseda“ (po staru „pověřený vlastník“) nemáte. Úvaha na to théma je na

www.bulletin-advokacie.cz/…d-1.-1.-2014?…

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".