Další změny u dohod od 1.1.2025

Vložil Pavel, 18. Říjen 2024 - 13:23 ::

Z plánovaných velkých změn u dohod o provedení práce zůstane jen jejich povinná evidence. Limit pro pojistné bude i dál 10 tisíc korun

Jitka Vlková

18. 10. 2024 00:00 ▪ 5 min. čtení

Limit pro odvod pojistného z dohod o provedení práce se nakonec nezmění, ke zpřísnění nedojde. Nedávno zavedená evidence dohod ale zůstane v platnosti – může ukázat, kde státu utíkají peníze.

Zaměstnavatelům se ulevilo – dohody o provedení práce se od příštího roku zpřísňovat nebudou. Padne tak již dříve schválená úprava, která měla platit od 1. ledna a státu přinést dvě miliardy ročně na pojistném. Shodla se na tom v úterý tripartita. Nadále tak zůstane jeden limit deset tisíc korun měsíčně bez odvodu pojistného a rovněž povinnost evidence u České správy sociálního zabezpečení, jak to funguje nyní.

„Skutečně dojde ke zrušení zamýšlené úpravy,“ potvrdil ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Nedojde ani na úpravy, které poradci ministerstva práce po analýze prvních dat z evidence dohod navrhovali na poslední chvíli udělat. Týkaly se souběhu hlavního pracovního poměru a dohody u jednoho zaměstnavatele.

Zdroj:

https://archiv.hn.cz/…-tisic-korun

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.