Vložil Justitianus, 20. Září 2023 - 6:07
  • ? (bez ověření): „Odkud takto soudíte, pane Justitiane?“

Nesplnil jste domácí úkol a nepřečetl jste si judikát Nejvyššího soudu. Je tam přece uvedeno:

„Správu domu, provoz a opravy společných částí, dodávky služeb i jejich úhradu obstarával až do zápisu Společenství do veřejného rejstříku A. S. (vlastník převážné většiny jednotek v domě). Tato skutečnost byla žalobci známá již při koupi jednotky, S. zajištoval dodávky služeb i pro žalobce, nevybíral od něj žádné zálohy, ani mu je nestanovil a dodané služby také nevyúčtoval. (…)
S. (…) měl uzavřené smlouvy s dodavateli služeb, na jejichž základě hradil platby za jejich dodávky, po ostatních vlastnících tyto platby nepožadoval (…).“

Na tomto portálu jsem vícekrát psal o tom, že SVJ není ze zákona povinno poskytovat nikomu žádnou službu spojenou s užíváním bytů. O takový případ šlo i zde. Tuto jednoduchou skutečnost ignoroval žalobce J. Š., i hlupáci soudci Obvodního soudu pro Prahu 2 a Městského soudu v Praze.

V řízení bylo plně procesně úspěšné žalované SVJ. Neúspěšný žalobce se chtěl „napakovat“ na pokutách a soudil se o částku 187900 Kč. Nevysoudl však nic. Musel nakonec sám zaplatit náklady řízení před soudy všech stupů a náklady protistrany. Celkem 103847 Kč.

Jediný kdo se „napakoval“ byli oba advokáti a také soudci, kteří jsou placeni i za zjevně vadné, protiprávní a nesmyslné rozsudky.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.