Vložil Magda3 (bez ověření), 3. Leden 2017 - 22:50

Anon má pravdu, v článku je tisková chyba. Jde o judikát 7Cmo 315/2015. Musím se smát. JUDr. Holejšovský má dojem, že tento judikát řeší uceleně otázky SVJ, které vzniklo před rokem 2014. Pokud někdo v tomto judikátu našel něco nového, tak to sem prosím napište. Podivuji se nad tím, že takový blábol JUDr. Holejšovský publikuje.

Tento judikát neřeší vůbec nic a pouze vrací věc na začátek, neboť soudce Holejšovský má pochybnosti, zda jsem vůbec aktivně legitimovaná k podání žaloby (splnění důležité záležitost). A pouze v odůvodnění vykládá svůj právní názor na to, čím se řídí staré SVJ. Jenom upozorňuiji, že proti odúvodnění se nelze dovolat. Jak elegantní. Nemohu s tím nesouhlasit. Takže věc je zpět a MS se bude zabývat tím, zda schvalování stanov je důležitá záležitost. Bravo, tleskám. Místo toho, aby pan soudce potvrdil původní rozhodnutí, které se opřelo o to, že se řídíme NOZ, tak to udělal tak pěkně, aby se žádné dovolání nekonalo. Pak by nejspíš nemohl tento blábol publikovat.

Takže, až se někdo dočte v tomto judikátu nějakou převratnou myšlenku (mimochodem, Holejšovský se nijak nevypořádal s ústavními judikáty k nepravé rektroaktivitě a zcela ji pominul, proč asi), tak mi prosím dejte vědět.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.