Vložil MartinII, 30. Prosinec 2016 - 12:44

Pokud rozumím jednoduché neúřední, neprávní češtině, tak výpočtu plochy bytu dle NOZ a 366/2013 rozumím poněkud jinak než dle 72/1994, § 2 g, i

  • – – – – – – – – – – – – – – –

366/2013 § 2 Prostorové ohraničení bytu Pro účely výpočtu podlahové plochy je byt, jako prostorově oddělená část domu, ohraničen … .

§ 3 Způsob výpočtu podlahové plochy bytu v jednotce (1) Podlahovou plochu bytu v jednotce tvoří půdorysná plocha všech místností bytu včetně půdorysné plochy všech svislých nosných i nenosných konstrukcí uvnitř bytu, jako jsou … . Započítává se také podlahová plocha zakrytá zabudovanými předměty, jako jsou zejména skříně ve zdech v bytě, vany a jiné zařizovací předměty ve vnitřní ploše bytu.

ČÁST TŘETÍ – SPOLEČNÉ ČÁSTI NEMOVITÉ VĚCI

Společné části domu § 5 (1) Společnými částmi domu, jako částmi podstatnými pro zachování domu včetně jeho hlavních konstrukcí a jeho tvaru i vzhledu, jakož i pro zachování bytu jiného vlastníka jednotky, (2) Společnými částmi domu jsou vždy obvodové stěny prostorově ohraničující byt i v případě, že … (3) Podlahy jsou společnými částmi domu, vyjma podlahových krytin .. .

  • – – – – – – – – – – – – – – –

A proč eviduje katastr dva různé typy bytových jednotek (dle ZoVB a dle NOZ), kyž by šlo o dva srovnatelné typy ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.