Očekávané novely NOZ a ZOK ohledně bydlení

Vložil Pavel, 16. Leden 2016 - 23:58 ::

1)MS žádnou velkou novelu v současné době nepřipravuje i když dostává stovky námětů od ministerstev, justice, advokacie, různých sdružení, jednotlivců atd. Možná to souvisí s tím, že MS již nechce zadávat psaní zákonů různým „odborným“ komisím. MS vidí jak dopadl NOZ a ZOK. Problém je, že MS nemá dost vlastních zkušených legislativců. A tak nedělá nic, co by stálo za zmínku. Možná by stálo za to posílat návrhy na změnu NOZ, aby se vrchnost dozvěděla, že NOZ skutečně není bez chyb a jinak než změnou vlastního NOZ se to nevyřeší. Judikátů zatím moc není a když jsou, tak si i odporují.

2)V běhu je pouze malá novela NOZ, která svým převažujícím obsahem může být nazvána novelou o svěřenských fondech. Jedná se o ST 642, který bude od 19.1.2016 pro­jednáván v 1. čtení. Bydlení se týká pouze velmi okrajově:

§ 441/2 plná moc

§ 2254/1 snížení ze 6 na 3 měsíce

Čl. II/5 vypuštění nutnosti změny názvu u starých SVJ

Z neznámého důvodu se vypustila velmi potřebná novela nesmyslného § 731/2 ZOK o 100% souhlasu se změnou stanov u starých BD. Ale možná bude načten pozměňovací návrh ve 2. čtení.

3)Jediný kdo něco připravuje je skupina poslanců okolo JUDr. Tejce. Údajně dokončuje paragrafované znění předlohy. Má řešit i zmíněný nesmysl v § 731/2 ZOK. Potom vymáhání dluhů od neplatičů, účast notáře u změny stanov atd.

Hezký den!

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.