údržba předzahrádky o kterou se vlastník nestará (v podílovém spoluvlastnictví s výhradním právem užívání vlastníka bytu)

Vložil h.sedivy, 15. Červenec 2014 - 17:28 ::

Dobrý den, potřeboval bych poradit. V našem domě jsou přezahrádky v podílovém spoluvlastnictví všech vlastníků jednotek, nicméně ke každé je zřízeno výhradní právo užívání pouze pro jeden byt. Jeden z vlastníků se o zahrádku vůbec nestará, neseká trávu, která je vysoká až metr, šíří se odsud plevel semeny a hlodavci do sousedních zahrádek a nájemníci bytu hází do trávy odpadky. Stížnosti spoluvlastníků se množí, vlastníkovi (Rus) je to jedno a nechce komunikovat. Máme jako výbor SVJ právo legálně vstoupit na pozemek za účelem nutné údržby a tuto vyfakturovat nezodpovědnému vlastníkovi s výhradním právem užívání? Na základě čeho je případně toto právo založeno? Vlastník bytu s výhradním právem užívání trvá na tom, že nám do toho nic není a odmítá jakoukoliv údržbu pozemku hradit. Existuje na takové nezodpovědné vlastníky vůbec nějaká „páka“?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.