Vložil lake, 1. Září 2013 - 19:23

Obrátil jsem se na komisi pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) s dotazem ohledně výše zveřejněného návrhu na novelizaci NOZ. Až obdržím odpověď, přečtete si ji zde. Pak případně zvážím další kroky.

Na dotaz pana Dotaza (zda není pozdě) odpovídám: Ne, není pozdě. Zákony v tomto státu lze samozřejmě novelizovat kdykoliv. Některé byly novelizovány v legisvakační lhůtě (dříve, než nabyly účinnosti). V tom problém nespočívá.

Problém spočívá v tom, že při přípravě NOZ se totálně zapomnělo na jednu „drobnost“: 55 tisíc právnických osob SVJ a milion vlastníků jednotek v domech rozdělených podle zákona č. 72/1994 Sb.. Lze učinit závěr, že opomenutí je si dobře vědom i ten nejpovolanější – hlavní autor NOZ profesor Eliáš: http://www.portalsvj.cz/…i-prof-elias.

Problém spočívá v tom, že publikující právníci se dnes chovají jako zombie (= z vnějšku ovládané, nemyslící bytosti; kreolsky „zonbi“, česky „nemrtví“). Opakují sborově naučenou a protiústavní pohádku: o tom, že údajně i bez výslovné právní úpravy lze tisícům SVJ a milionu vlastníků nařídit něco, co se jich nijak netýká.

Nezbývá než doufat, že všechny dnešní právnické zombie jednou procitnou. Vědecky popsán je případ, kdy jistý Haiťan jménem Clairvius Nar­cisse byl pohřben dne 2. května 1962, následně oživen jako nemrtvý a pracoval pak jako zombie na cizí plantáži. Po dvou letech procitl, vrátil se mu rozum a on po čase našel cestu do vesnice ke své rodině.

Pana JUDr. Čecha, JUDr. Melzera, Mgr Holuba a další nemrtvé vykladače NOZ takové procitnutí teprve čeká. To bude šok!

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.