Vložil lake, 5. Březen 2013 - 12:17

Pane Viktore, zdá se, že jste opět mimo právní realitu. Přečtěte si ZoVB. Předmětem činnosti SVJ je správa domu. Na domě máte spoluvlastnický podíl, viz Prohlášení vlastníka budovy. Takže podle tohoto podílu plaťte.

Je přece úplně jedno, zda předseda zrovna studuje vyhlášky, nebo píše pozvánku na shromáždění, nebo jen leží v posteli a přemýšlí o údržbě domu. Vykonává činnost pro právnickou osobu. Veškeré náklady na jeho odměny jsou nákladem na činnost právnické osoby. Tyto náklady se rozúčtují podle spoluvlastnických podílů, protože to je nejen spravedlivé, ale taky jednoduché a jednotné kriterium pro všechny.

Opravdu chcete předepisovat a vybírat zálohy na správu a účtovat o nich osmi různými způsoby, podle osmi různých kriterií? Například tak, že pan Alois v přízemí přece nepotřebuje střechu, takže veškeré myšlení a telefonování předsedy ohledně opravy střechy (29,25 Kč měsíčně) se mu musí odečíst ze záloh? Tak nějak jste to myslel?

Mimochodem, slyšel jsem o kocourovi, který běhá jen se dvěma nohama: http://www.youtube.com/watch…. Jak jej budete rozúčtovávat, prosím, ve Vašem super-spravedlivém světě? Jako dvě třetiny malého psa?

Má ovšem delší ocas, takže při procházení domovními dveřmi zase vyplýtvá více společného tepla. Musíte to ještě promyslet, aby to bylo opravdu spravedlivé a podle plzeňského zákona…

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.