Ptaba revitalizace úvěrem - hotově

Vložil nasesvj, 13. Únor 2013 - 15:10 ::

V květnu loňského roku jsem zde popisoval situaci v našem SVJ.
http://www.portalsvj.cz/…-svj-k-bance Zopakuji stručně: Revitalizace byla řádně schválena a jeden vlastník, který byl přehlasovaný, přislíbil zaplacení svého podílu po ukončení akce a současně odmítl účast na úvěru SVJ. Protože jde o „odmítače všeho“, měli jsme již tehdy podezření, že budou potíže i nadále. Osobním jednáním i písemnou formou byl výborem vyzván, aby svůj podíl na akci splatil ke konkrétnímu , předem domluvenému datu tak, jak se písemně zavázal. Byla mu opětovně nabídnuta možnost, připojit se k placení úvěru SVJ, pokud nebude mít prostředky. Všechny naše snahy však ztroskotaly. Náš milý spolumajitel se vyjádřil jako chytrá Horákyně – ani tak, ani tak. Zdůvodnění je podle něj prosté – on přece platí příspěvek na správu domu tak jako ostatní a není tedy nutné něco měnit. Tedy peníze v plné výši svého podílu nesloží do fondu a do úvěru ho nikdo nutit nesmí… Skutečnost, že ostatní už i za něj zaplatili kompletní revitalizaci a že je tedy dlužníkem vůči ostatním, to považuje za nesmysl.
Protože chceme postupovat podle zákona, žádáme o radu, zda je možné bez dalšího jednání postupovat tak, jako by byl účastníkem splácení úvěru včetně úroků a dalších souvisejících nákladů. Připomínám, že je v dřívějších zápisech ze shromáždění vlastníků zaprotokolován jeho nesouhlas. V posledním dopise jsme ho však upozornili, že ho budeme nuceni považovat za účastníka úvěru, pokud nesloží peníze v hotovosti tak jak písemně přislíbil. Poraďte nám, prosím, jestli je tato varianta podle práva, nebo zda musíme přistoupit k vymáhání dluhu soudem. Děkuji za každou užitečnou radu.Předem děkuje kverulantem unavený člen výboru SVJ.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.