Zvýšení daně z nemovitých věcí 2024
Jedna z daní, která se ve Zdražovacím balíčku zvyšuje, je daň z nemovitých věcí.
Většina majitelů nemusí do 31.1.2024 podávat nové daňové přiznání a stát jim novinku, že zvýšil tuto daň o cca 80%, sdělí v dubnu či květnu složenkou, e-mailem či do datové schránky.
Pokud je byt používán k podnikání v oboru ubytování, tak dojde k dalšímu navýšení daně a musí se podat daňové přiznání.
U některých bytových družstev dojde ke zdanění zpevněných ploch. Dosud podléhaly zpevněné plochy dani pouze pokud byly na pozemku druhu ostatní plocha nebo zastavěná plocha a nádvoří. Od 1.1.2024 podléhá dani zpevněná plocha i na jiných druzích pozemku. Navíc se musí podat daňové přiznání.
Hezký den!
Možná by pro začátek stačilo vybírat současné daně.
Dnes jsem byla u kadeřníka – žádná registrační pokladna nebyla vidět, žádný doklad jsem neobdržela.
Minulý týden jsem si nechala vyměnit žárovku v automobilu – pokladna na pultě byla, použita nebyla. Žádný doklad jsem neobdržela.
V jistém hypergigamegasupermarketu doklad dostanu vždy, bez vyžádání, ale mají jiný problém: V regálech je spousta prázdných obalů a nebo obalů, v nichž je menší počet kusů než by mělo být. Obchodník toto promítne do cen.
Co je zpevněná plocha na pozemku?
Udusaná hlína? Zatravňovací dlaždice? Plocha zpevněná porostem?
Kdo to bude kontrolovat a přeměřovat?
Plocho,
podrobnosti ke zpevněným plochám jsou od 10.1.2024 na
https://www.financnisprava.cz/…evnenych.pdf
Kontrolovat a přeměřovat to bude FÚ pomocí google.com.
Hezký den!
Pavel
Pravdomluvný Péťa ve svém projevu tvrdil, že se v roce 2024 budeme mít lépe. A zde je důkaz. Také ta daň mohla být vyšší o 500% a oni ji zvedli jen o 80%. Takže vlastně nelhal.
Poslední komentáře