Návrh NV podle § 1222 NOZ po připomínkovém řízení
Dnes se v KPL na https://apps.odok.cz/kpl-detail… objevil návrh NV podle § 1222 NOZ po připomínkovém řízení.
Porovnal jsem první zde dostupný návrh NV a jeho DZ se shora odkazovanými dokumenty po připomínkovém řízení a nenalezl jsem mezi nimi žádné věcné změny.
[To jsem ani netušil, že (už?) úředníci ministerstva dokážou na první pokus vytvořit bezchybný právní předpis.]
To, že se vyskytl návrh NV na prvním místě seznamu připravované legislativy je jen důsledkem toho, že skončilo připomínkové řízení.
Celá stránka byla aktualizována tím, že se na ní vyskytla informace o uzavření připomínkového řízení.
Samotné dokumenty se zřejmě neměnily, nyní teprve začíná vyhodnocování připomínek a jejich eventuální zapracování do původního textu.
Jedná se však o pouhý podzákonný předpis, který nemůže trumfnout ustanovení podle zákona.
Jako daleko závažnější vidím problém s vráceným doprovodným daňovým zákonem (ST 1004). Pokud ho MF připraví jako zákonné opatření Senátu v neprůchozí variantě, tak to bude s celým NOZ velmi problematické.
Hezký den!
Pavel
Poslední komentáře