Vložil lake, 11. Prosinec 2010 - 9:27

Paní Anno,
z dosavadních odpovědí berte do úvahy jen co Vám napsali pan Krupp a AnonymousX. Ostatní příspěvky jsou ve Vaší situaci celkem k ničemu, nebo jsou zcela mimo (Syslus, svjvmt, Vosobně).

Nyní k Vašemu dotazu:
(1) Nenapsala jste, zda v domě vzniklo SVJ či nikoliv. Pokud ano, má SVJ všechny povinnosti rozúčtovatele podle vyhlášky 372/2001 Sb. Nikoliv správce, ani druhá či třetí firma která dodavatelsky cosi pro správce zajišťuje. Reklamace adresujete výhradně na SVJ (správci můžete pro urychlení posílat kopie).

(2) Jako konečný spotřebitel jste byla seznámena se všemi podklady k rozúčtování a vyúčtování, včetně použitých koeficientů polohy místností, koeficientů radiátorů a případně koeficientů pro upevnění měřiče na radiátor. Z tohoto hlediska splnil správce či rozúčtovatel svou povinnost. Sdělil vám, že koeficienty převzal, takže neručí za jejich správnost.

(3) Tvrdíte, že v použitých podkladech (koeficientech polohy místností) je zjevná chyba v číslech. Je-li tomu tak, je celé vyúčtování vadné. Jste-li si zcela jista svým tvrzením, odmítněte vyúčtování jako vadné. Vyžadujte vyúčtování se správnými koeficienty, které bude rozúčtovatel schopen nějak doložit - například provedeným výpočtem tepelných ztrát místností, nebo kvalifikovaným odhadem odborníka-projektanta ÚT (v písemné formě).

(4) Je-li tedy vyúčtování vadné, nenastaly jeho účinky a Vy nejste povinna podle tohoto vyúčtování platit. Oznamte to písemně na adresu SVJ, požádejte o řádné bezchybné vyúčtování a neplaťte doplatek, dokud neobdržíte vyúčtování se správnými (odborně podloženými) koeficienty.

(5) Vás jako jednotlivého vlastníka bytu vůbec nezajímá, jak výbor věc vyřeší. Možností mají více:
- výměna správce,
- nebo příkaz správci, aby si obstaral věrohodné koeficienty,
- nebo vlastní přepočtení koeficientů, které pak SVJ správci předá jako závazné,.
- nebo jinak.
To je věc mezi výborem a správcem. Vy prostě počkejte na bezvadné vyúčtování.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.