Vložil Justitianus, 26. Červenec 2024 - 1:12
  • Jano, pokud skutečně míníte rozdělení existujících jednotek, pak si přečtěte § 1169.
  • Ale možná Vám jde o vypořádání majetku podílových spoluvlastníků rozdělením budovy na jednotky (§ 1143 a následující).

Která z těch dvou variant je správná ?

Je známo, že soud není vázán žalobním návrhem a může přikročit k jakémukoliv řešení. Je možné vypořádat podílové spoluvlastnictví rozdělením věci, pokud je to ovšem fyzicky (technicky) možné. Takovým rozdělením by bylo i rozdělení domu na jednotky. Další možnost je přikázat nemovitost jednomu ze spoluvlastníků, který má povinnost finančně se vyrovnat s ostatními. Pokud soud naštvete hádáním, průtahy nebo vzájemnými naschvály, pak prostě nařídí prodej nemovité věci, ta se prodá (pod cenou) a každý z bývalých spoluvlastníků obdrží svůj podíl v penězích. Vyřešeno. Na tyto případy cílí soudcovské a advokátní mafie.

Nelze předjímat jak bude soud postupovat, avšak určitě nebude za spoluvlastníky sepisovat prohlášení ! Schůdná cesta je ta, že prohlášení připraví některý spoluvlastník či někteří spoluvlastníci. Mohou se pak pokusit přesvědčit soud, aby rozhodl o rozdělení budovy právě takto.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.