Vložil Justitianus, 26. Červen 2024 - 22:40
  • anonýmek: „Jedno vyúčtování neřeší jen občanský zákoník, ale i zákon o službách § 7/1, kde je uvedeno, že služby se vyúčtují vždy za zúčtovací období.“

Anonýmku, Vámi citované ustanovení se vůbec nijak netýká otázky kdo je příjemcem služeb (tedy osobou, která má ze zákona nárok na vyúčtování a finanční vyrovnání). Jste buď blb, který to pochopit neumí, nebo troll, který to pochopit nechce.

  1. Podle 2013/67/§2/1/b/2 platí, že příjemcem služeb je vlastník jednotky podle zákona upravujícího bytové spoluvlastnictví.
  2. Podle 2013/67/§7/1 platí, že není-li jiným právním předpisem stanoveno jinak, skutečnou výši nákladů a záloh za jednotlivé služby vyúčtuje poskytovatel služeb příjemci služeb vždy za zúčtovací období a vyúčtování doručí příjemci služeb nejpozději do 4 měsíců od skončení zúčtovacího období.

Z uvedeného plyne, že osoba, která byla vlastníkem jednotky byť i po jediný den v průběhu zúčtovacího období, byla zároveň příjemcem služeb. Má nárok na své vyúčtování (s uvedením jím zaplacených záloh a skutečných nákladů, které na něj připadají) a na finanční vyrovnání jeho přeplatků či nedoplatků.

Povinnost rozúčtovat, vyúčtovat a doručit vyúčtování uplynulého zúčtovacího období má poskytovatel služeb vůči všem příjemcům služeb. Bez ohledu na to zda přijímali služby po část zúčtovacího období, nebo po celé zúčtovací období. Zákon nečiní mezi příjemci služeb žádný rozdíl. Zákon neříká, že by různí příjemci služeb byli jediným příjemcem služeb. Pokud se domníváte opak, citujte právní předpis. Rád si jej přečtu.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.