Vložil Justitianus, 10. Červen 2024 - 6:41

Podle § 1204 občanského zákoníku platí, že společenství vlastníků vzniká dnem zápisu do veřejného rejstříku. Datum 30.01.2020 má pouze ten význam, že od toho dne se počítal běh devadesátidenní lhůty, do které mělo BD povinnost svolat vlastníky jednotek k založení SVJ. Žádný jiný význam toto datum nemělo a nemá.

Vaše SVJ vzniklo dne 28. listopadu 2023. Statutár je hlupák který nezná zákon, ale nelze mu to vyčítat, když k zápisu do rejstříku předložil zprasené stanovy. Ale ty jste si schválili vy sami, i s tou nesmyslnou lží o vzniku SVJ v roce 2020.

Rejstříkový soud není od toho, aby přezkoumával každé lejstro, které dostane na stůl. Zapisuje to, co je mu k zápisu předloženo. Pokud hledáte chybu, najdete ji u vás, vlastníků jednotek. Schválili jste si nesmysl a zvolili jste si zmateného statutára, ktery nezná zákon. Dokonce je zároveň správcem (to znamená že sám utrácí vaše peníze a kontroluje při tom jen sám sebe).

Koho jste si zvolili, toho máte. Jak jste se mohli domnívat, že tento správco-předseda bude konat hospodárně a zodpovědně – to je mimo mé chápání.

Řekl bych, že otázka dne vzniku SVJ je ten nejmenší problém který teď všichni máte.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.