Vložil Justitianus, 21. Listopad 2022 - 23:04

Dvě věci naplňují mou mysl vždy novým a rostoucím údivem:
hvězdné nebe nade mnou a lidská hloupost okolo mne.

Pane § (bez ověření), jste dalším hlupákem v této diskusi. Neznáte zákon, a přesto máte tu drzost, že se snažíte se mnou polemizovat. Netušíte jaké jsou následky prodlení věřitele.

  • Podle § 1200 platí, že stanovy obsahují členská práva a povinnosti vlastníků jednotek a rovněž pravidla pro správu domu a pozemku. K těmto povinnostem a pravidlům bezpochyby patří i povinnost hradit platby předepsaným způsobem, tedy vkladem či převodem na kokrétní bankovní účet.
  • Podle § 1975 platí, že věřitel je v prodlení, nepřijal-li řádně nabídnuté plnění nebo neposkytl-li dlužníku součinnost potřebnou ke splnění dluhu.

Toto SVJ vyžaduje platby povinně pouze na konkrétní bankovní účet. Jiný způsob splnění platební povinnosti není přípustný. SVJ je tedy – jako věřitel – povinno poskytnout součinnost tím, že bude udržovat svůj bankovní účet funkční. Tuto povinnost věřitel nesplnil. Neposkytl dlužníkovi součinnost potřebnou ke splnění dluhu. Věřitel je v prodlení.

Při prodlení věřitele není dlužník povinen plnit.


Rád jsem Vám poradil. Ještě se hlásí některý další blb do diskuse o občanském zákoníku bez znalosti občanského zákoníku?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.