Vložil Kubík (bez ověření), 16. Duben 2016 - 13:52

Zděšená,

opět plno závádějících informací. Napsala jste „Jak vidíte, pouze SVJ UPRAVILO STANOVY ZoVB“

No to ale vůbec nevidíme. Když tajíte nejmenované SVJ, přestože jde o veřejně přístupné údaje, tak si prostě jeho stanovy v rejstříku prohlédnout nemůžeme.

To co uvádíte, nejsou změny stanov, to jsou změny zápisu právnické osoby SVJ ve veřejném rejstříku, které byly provedeny na základě Zákona o veřejných rejstřícíh č. 304/2013. Ty měly termín do 30.6.2013.

Změny stanov, které mají být provedeny podle NOZ, mají termím do konce tohoto roku. Tzn., že jestliže Vámi nejmenované SVJ provedlo jen změny zápisu SVJ do veřejného rejstříku podle ZVŘ č. 304/2013 a neprovedlo zároveň změny stanov podel donucujících ustanovení NOZ, tak ho ještě změna stanov podle NOZ čeká. To ale nevíme, protože jak jsem uvedl, SVJ tajíte, stanovy jste neuvedla, tak prostě nevíme jaké stanovy má nejmenované SVJ v rejstříku.

I další Vaše tvrzení „Katastr nemovitostí má nařízení rozlišovat po 1.1.2014 SVJ, která vznikla dle ZoVB …“ je zcela zavádějící. Katastr nemá rozlišovat SVJ, ale jen jednotky rozdělené podle ZoVB nebo NOZ. To je zásadní rozdíl.

Stejně tak je nesprávné Vaše tvrzení, že „Nadále je SVJ právnickou osobou dle ZoVB.“ To je v rozporu s většinovým názorem odborné veřejnosti a dosavadní judikaturou vč. Usnesení Ústavního soudu IV. ÚS 3108/15.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.