Reklamace společných částí

Vložil Zdenek 22, 8. Červen 2013 - 13:19 ::

Řekněme, že existuje nový bytový dům se společenstvím. Výbor v rámci zaplánování oprav provede zevrubnou prohlídku domu a zjistí vady společných částí domu, jejichž oprava v budoucnu by znamenala velké náklady. Současně výbor také ví, že někteří vlastníci (s ohledem na časování kupních smluv a přebírání BJ) mají své BJ v reklamační lhůtě a sočasně také i spoluvlastněné splečné části domu. Společenství přímo není legitimováno k podání reklamace. Přitom jednotliví vlastníci sami reklamaci nepodají (vady společných částí prostě zatím nevnímají), mohli by ale společenství k reklamaci pověřit.

  1. Řekněme, že nějaký vlastník z těch, co je legitimován k podání reklamace, se rozhodne zplnomocnit společenství k podání reklamace. Aby plná moc byla plně legální, musí ji společenství jménem výboru přijmout. Je výbor v tomto případě povinen tuto plnou moc přijmout a uplatnit?
  2. Co opačná situace. Výbor by plnou moc přijal a uplatnil, vlastník ale tuto plnou moc nechce udělit. Lze ho nějak přinutit?
  3. Legitimitu k podání reklamace má člen výboru. Je povinen udělit plnou moc výboru?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.