Vložil Pavel, 19. Červenec 2012 - 15:34

Pane Jaroslave,

máme 141 jednotek a o něco více vlastníků.

Část jich žije mimo ČR, některé jsme ještě nikdy neviděli, jsou nekontaktní, pouze platí, byty pronajímají a průběžně přeprodávají.

Prakticky stále běží nějaké dědické řízení.

A samozřejmě téměř každé SVJ má svého prudiče, který je z principu proti všemu, bez ohledu na racionálnost návrhu. Má přece své právo. Podle pana lake by mohl mít i právo veta.

Za tohoto stavu je pro mne nepřijatelné, aby na změnu stanov bylo potřeba 100%.

Ale rozumím tomu, že si někdo chce hrát na Boha, který bude rozhodovat o všem a bude mít právo veta. Asi si neuvědomuje, že v SVJ může být i jiný Bůh, který může mít jiný názor, třeba úplně nesmyslný, a 99% spoluvlastníků tím bude trpět, pokud se nebudou chtít soudit.

Závěr je pro mne takový, že zákon vyžaduje pouze nadpoloviční většinu přítomných hlasů. A protože stávajících SVJ se případné kvorum 100% pro změnu stanov netýká, tak se bavíme pouze v rovině teorie u nových SVJ po roce 2014. Podle mého názoru SVJ se 100% pro změnu stanov rozhodně nebude většina. A když bude, tak to bude jejich problém.

Připouštím ale, že nějaká SVJ se 100% na změnu stanov mohou vzniknout. Názor zda je 100% výhodné či nevýhodné může být rozdílný. Máme svobodu, ne? :-))

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.