Vložil lake, 19. Červenec 2012 - 14:54

Pan Pavel napsal: „Teoreticky je možné, aby při zakládání SVJ byly schváleny stanovy, které budou podle § 1 206/2 vyžadovat 100% pro schválení změny stanov. Ale to by asi myslící člověk neudělal. “

Právě naopak. Jestliže jsem vlastník jednotky a zakládá se společenství, budu trvat na tom, aby jakékoli pozdější schvalování stanov podléhalo souhlasu všech. Vždyť pouze to mi zajistí, že budu mít právo veta. Většina mi pak nemůže nadiktovat povinnosti se kterými nesouhlasím, ani odebrat některá z mých práv.

Byl bych hlupák, kdybych se při samém založení vzdal svého práva mít plnou kontrolu nad zněním stanov. Nemám zájem, aby většinový developer po založení a vzniku SVJ začal pohodlně prosazovat např. ustanovení, že za své neprodané byty nebude nic hradit. Nemám zájem, aby mi většina ukládala nesmyslná omezení a povinnosti proti kterým bych se mohl bránit jedině soudně s nejistým výsledkem.

Jako rozumný vlastník jednotky odsouhlasím stanovy pouze takové, které budou ke změně práv a povinností vyžadovat souhlas všech, tedy i souhlas můj. Jde o můj byt, můj majetek, moje peníze, můj domov.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.