I v roce 2015 bez indikátorů topných nákladů ?
Lze nadále pokračovat v rozúčtovávání nákladů na teplo dle ploch pokud pro to hlasuje 3/4 většina na schůzi [SVJ(2000)], a tedy indikátory neinstalovat ?
Dle zákona o vlastnictví bytů je společenství oprávněno rozhodovat o rozúčtování cen služeb na jednotlivé vlastníky jednotek, není-li rozúčtování cen služeb stanoveno zvláštním právním předpisem nebo rozhodnutím cenového orgánu. K přijetí takového usnesení je zapotřebí tříčtvrtinové většiny hlasů přítomných na shromáždění.
Toto řešení je uvedeno v MFDnes z 30. září 2014 na str. 6 přílohy B. Připadá mi to v rozporu se vším dalším, co se k tomu kde píše.
Pokud jakýsi novinář MF dnes opravdu napsal co popisujete, pak jde o neználka, který uvádí čtenáře v omyl.
Rozúčtování nákladů na služby se již neřídí podle ZoVB, nýbrž od 1. ledna 2014 podle speciálního zákona č. 67/2013 Sb.. A ten stanoví, že k rozúčtování služby „dodávka tepla“ odlišně od zvláštního předpisu (vyhlášky č. 372/2001 Sb.) je nutný souhlas všech vlastníků jednotek.
Novinář asi vůbec netušil o čem píše, ani si nevšiml který máme letos rok.
lake
Jen upozorňuji, že povinná instalace tajemných krabiček a povinnost rozúčtování podle nich jsou dvě různé věci.
Fakt už mě to nebaví…neustálé nářky, vyfikundace, vychcánkismus, švejkování. Spoluvlastnictví po česku. Po 8 letech ve funkci předsedy samosprávy a těsně před vznikem SVJ ztrácím veškeré ideály. Jediné řešení je asi fakt samostatné bydlení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ferate jsi nějak vyměkl po 8 letech… I já byl nepřítel indikátorů – spíše mě na tom spousta věcí nehrála… Ale jak jsem zde již několikrát psal, je to nádherný psychologický bič, i když máme jenom variantu 50:50 ve spoustu bytech se začalo né ochlazovat ale šetřit. Minimálně úspora 30% ( a to je minimální dlouhodobá)nákladů z celku za položku teplo již stojí za zvážení . U nás máme indikátory 7 nebo 8 let… Jenom za 5 let se nemuselo rozúčtovávat mezi vlastníky minimálně 350 000 ale co to je , že…
Nevyměkl jsem. Dá se tomu říkat syndrom vyhoření. Nechci, aby nám to tady spadlo na hlavu, bojuju. Ale nemám sílu věčně někoho přemlouvat a přesvědčovat a to je s jakoukoli věcí v domě. I kdyby to byla sebemenší drobnost. Pokud ve finále uslyším větu Vy tu nic neděláte, tak bych opravdu dotyčnému nejradši jednu vrazil!
Ani nevíš jak moc Ti rozumím..... Musíš se naučit , že nejsi střed ale ten ,který plní vůli vlastníků( pravomocné rozhodnutí shromáždění…),je mě jasné , že ti dementi, ta banda zhnilých , zbabělých , závistivých elementů kteří si říkají vlastníci nic nevymyslí ale to není Tvůj problém ale problém jejich…
no jasně že zrušením větrání!!! Ty si Radku přesně ten brouk Pytlík co tlachá a tlachá a houno z toho. Takových je v každém baráku dvanáct do tuctu! Jen kecy, ale jakákoli byť sebemenší pomoc nebo starost o společné věci je NULA!!!
Poslední komentáře