Vložil Petr, 9. Červenec 2024 - 21:55

„Jak a kde zjistím počet trvale přihlášených osob v bytovém domě ve vlastnictví SV. Máme problém s popelnicema, kdy jejich počet je stanovován dle trvale přihlášených osob a v našem bytovém domě je většina bytů podnajímána osobám, kteří zde nemají trvalé bydliště.“

  • – – – – – – – – – – – – – – – – –

Problém může být nejen s úhradou za odvoz odpadu, ale i s rozúčtováním úklidu (pokud si neuklízíte svépomocně). Předpokládám, že spotřebu vody hradíte dle podružných bytových vodoměrů.

Zkuste hledat odpověď na váš dotaz zde na fóru.

Nabízím ještě odkaz

https://praha2proobcana.cz/…nemovitosti/

Sdělování údajů vlastníkům nemovitostí

Co je potřeba

  • Prokázání totožnosti při osobním podání žádosti (občanským průkazem, cestovním pasem, případně průkazem k povolení pobytu cizince)
  • Žádost o sdělení trvale přihlášených osob (formulář je dostupný u oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel)
  • Doklad o vlastnictví nemovitosti není třeba předkládat, jelikož ohlašovna si tuto informaci může ověřit veřejným dálkovým přístupem v katastru nemovitostí
  • Uhrazení správního poplatku za poskytnutí údajů z informačního systému evidence obyvatel (50 Kč za každou i započatou stránku)

Pozn.:

Sdělení obsahuje údaje pouze o občanech ČR, nikoliv o cizích státních příslušnících (ve věci pobytové agendy cizinců je třeba obrátit se na Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR)

Postup Ohlašovna sdělí vlastníkovi nemovitosti na jeho písemnou žádost jméno, popř. jména, příjmení a datum narození občana, k němuž vede údaj o místě trvalého pobytu, odpovídající adrese objektu (nelze sdělit informaci, do které konkrétní bytové jednotky je občan přihlášen k trvalému pobytu, neboť taková informace není v informačním systému obsažena, občan je přihlášen k trvalému pobytu na adrese nemovitosti jako celku)

Vlastník nemovitosti vyplní a předloží žádost na Odd. „osobních dokladů a evidence obyvatel“ buď osobně nebo elektronicky na formuláři, zpřístupněném dálkovým přístupem

Výpis osob trvale přihlášených na adrese nemovitosti lze předat pouze do vlastních rukou vlastníka nemovitosti (osobně obvykle na počkání při osobním podání žádosti, nebo v dohodnutém termínu, do datové schránky nebo na doručenku do vlastních rukou po zaplacení správního poplatku)

Vlastník nemovitosti za poskytnutí údajů z informačního systému evidence obyvatel uhradí správní poplatek na Odd. „osobních dokladů a evidence obyvatel“, příp. bezhotovostně po sdělení platebních údajů, není-li žádost podávána osobně

Formuláře

  • Žádost o sdělení trvale přihlášených osob Stáhnout

Právní předpisy upravující životní událost

  • Zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů
  • Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích
  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.