Vložil Justitianus, 3. Duben 2024 - 17:49
  • „Teď mi přišlo vyúčtování na manžela za měsíce 1–12/2023 (…) Mě přišlo též vyúčtování za 1–12/2023 …“

Je to naprosto v pořádku, protože došlo ke změně v osobě příjemce služeb v průběhu zúčtovacího období. Oba příjemci služeb samozřejmě obdrželi podklady za celé zúčtovací období. Nic jiného jste ani nemohla očekávat. Příjemcem služeb od ledna do konce září jste byli oba, jestliže byt byl součástí společného jmění manželů. Příjemcem služeb od října do konce prosince jste byla pouze Vy sama. Netuším co konkrétně řešíte.

Je naprosto běžné, že různí příjemci služeb mohou mít různé přeplatky či nedoplatky. Bylo by naopak naprosto neobvyklé, kdyby tomu tak nebylo. Netuším co konkrétně řešíte.

Jestliže první vyúčtování je „psané“ na manžela, je tomu tak proto, že jste oba dva zmocnili Vašeho manžela jako společného zástupce, který bude vykonávat práva obou manželů vůči osobě odpovědné za správu domu (§ 1185/2). Toto zmocnění zaniklo jeho úmrtím.

  • „Účtují náklady … na stěhování, jak mě tak manželovi.“

Nesmysl !!! Neexistuje služba „stěhování“ ! Proto tento náklad není a nemůže být součástí vyúčtování služeb spojených s užíváním bytů podle zákona č. 67/2013 Sb.. Jde tedy o něco zcela jiného. O jakou exotiku jde – to byste nám musela sdělit. My to netušíme.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.