Nádoby na komunální odpad

Vložil PDE (bez ověření), 1. Prosinec 2023 - 19:41 ::

Dobrý den,

rád bych položil dotaz ohledně nádob o komunálního odpadu.

Naše SVJ má k dispozici nádoby na komunální odpad, který může používat každý z bytového domu. Vzhledem k tomu, že v našem bytovém domě jsou i nájemníci, kteří tu nemají trvalou adresu-nejsou tudíž zaneseny v městském systému pro správu nádob komunálního odpadu.

Náš příklad: počet bydlících je 22 osob. Na městě má nahlášený trvalý pobyt na adrese pouze 12 osob plus 1 osoba platí správní poplatek, který se k tomuto počtu taktéž započítává. Na naše společenství připadá aktuálně 2× 240L nádoby na popelnice. Po žádosti o další nádobu, my bylo sděleno, že nás není dostatečný počet bydlící a osob platících správní poplatek a tudíž nemáme nárok na další nádobu komunálního odpadu.

Má otázka zní: Mohu udat vlastníkovy pronajímané bytové jednotky nějakou povinnost o tom, že součastný nájemník, musí zaplatit správní poplatek na městě ?

Nebo mohu tento správní poplatek nechat vložit do stanov SVJ popř. Domovního řádu, kde by vlastníci nájemních bytových jednotek tento poplatek museli udávat např. v nájemní smlouvě ?

Předem mnohokrát děkuji za odpovědi.

PDE

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.