Vložil TN (bez ověření), 26. Září 2016 - 15:15

„Potvrzení“ z § 1186 NOZ po novele zmizí, povinnost vydat potvrzení SVJ nemá.

Má-li viset dluh na „aktuálním“ vlastníkovi, tak se dluhu zbavím jednoduše tak, že byt prodám, nebo daruji. Např. daruji firmě z daňového ráje, bílemu koňovi, 96leté babičce.

Vlastník A dluží, pan B koupí byt a zjistí, že SVJ po něm chce nějaké peníze, tak byt prodá panu C. Pan C prodá panu D. Na koho SVJ podá žalobu a v jakém momentě? Zažil jsem převod jednoho bytu 6× v roce. Bude plynule přecházet i podaná žaloba, nebo bude muset SVJ žaloby stahovat a znovupodávat?

Pověřený vlastník nebo výbor SVJ si velebí ve svých křeslech a nevymáhá dluh. Čeká, až byt koupí bonitní vlastník a na něj to hodí. Možná členové výboru sami nebudou platit příspěvky na správu, protože vědí, že se mohou dluhů zbavit tak, že na někoho převedou svůj byt a za utržené peníze si koupí nezadlužený byt o patro níž.

Neměl by výbor před podáním žaloby nejprve podat report o tom, jak do nebes narůstající dluh po předchozím vlastníkovi vymáhal?

Přechází i dluhy ze záloh na služby a z nedoplatků z vyúčtování? Podle paní Kabelkové, která to celé zkuchtila totiž přecházejí veškeré dluhy, i ze smluvních pokut, náhrad za škodu, úroků a poplatků z prodlení a dluhl z nezaplacených manipulačních poplatků.

Celý přechod dluhů je jen tiše prolobovaným projektem velkých SBD, které si z SVJ udělali zdroj bezpracného zisku, protože všechny tyto „přešlé“ dluhy i z poplatků a pokut končí v jejich kapsách.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.