Vložil Neználek' (bez ověření), 14. Květen 2014 - 12:20

…Problém je v tom, že …

  • …že kalorimetry používáte jako zcela běžné IRTN. Jejich odměry pak slouží pouze k rozpočítání nákladů. To prostě není jako u vody abyste se divil proč je rozdíl mezi fakturačním měřidlem a součtem poměrových rozdíl čím dál větší.

    Vámi popsaná ropná soustava měla být navržena energetickým auditorem, takže by pak zahrnovala všechny korekce potřebné pro metodu rozúčtování: vyhláškou (§4/4).

Víte li ja jak se projevuje ve Vašem algoritmu ta Vámi zmíněná „kalibrace“, pak to popište resp. zpřístupněte Vaše vyúčtování a pravidla rozúčtování. Jinak jde jen o žonglování s čísly podle tlaku skupin spoluvlastníků, kteří si chtějí svoje odběry „optimalizovat“ na úkor sousedů.


  1. vy jste nepopsal žádný algoritmus ani způsob kalibrace. Nelze odpovědět.
  2. lze podat reklamaci proti každému vyúčtování
  3. lze právně napadat jakékoli vyúčtování. Bez jeho zveřejnění žádáte ale pouze věštění z koule
  4. Lze se domnívat cokoliv. Bez zprávy energetického auditora, ze kterého Vám „vyleze“ algoritmus (+korekce) pro §4/4 se odůvodnění Vašich námitek asi nedočkáte
  5. Lze se obrátit na kotelníka…, proč? Pane Kosino, přece máte fakturu a na ní máte částku, a množství dodaného tepla. Myslel jste Vaši otázku tak, že za mnou (kotelníkem) přijdtete a já se Vám přiznám, že jsem Vám měřil teplo podle „sesychajícího se jablka“. Co byste měl na kotelnickém vyúčtování nalézt uvádí vyhláška 210/2011. Tak jste to asi ale nemyslel že. Nebo ano? :))
  6. Jaké máte pravidla pro rozúčtování? Až je sem dáte…
  7. V SVJ těžko. Nemůžete se totiž bez souhlasu od centrální dodávky odpojit (bylo by to proti zájmům Vašich plýtvajících sousedů).

Neználek'

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.