Vložil xxx (bez ověření), 17. Březen 2013 - 11:33

Zveřejňuji celý článek, pokud by odkaz nebyl funkční – ale článek byl napsán po rozhovoru se šéfem Cromicronu Lubomírem Dugovičem a někdo to musel tzv. autorizovat (schválit) před tiskem. A informace o změně jména je součástí článku:

Alternativní dodavatel energií mění majitele. České Energetické Centrum přebírají Švýcaři

Alternativní dodavatelé energií – České Energetické Centrum, České Energetické Centrum Jih a slovenské Energetické Centrum – budou mít brzy nového majitele.

Firma Energy Supplier No. 1 se je rozhodla prodat. Novým vlastníkem se stane švýcarská společnost Cromicron, která tím vstupuje na český a slovenský trh.

Ačkoliv se zřejmě změní název společnosti, služby budou i pod novým vlastníkem zachovány. České Energetické Centrum působí v Česku přes dva a půl roku a obsluhuje více než 130 tisíc zákazníků, dohromady se slovenským Energetickým Centrem se pak jedná o 260 000 lidí.

Cílem společnosti Cromicron je zařadit se mezi nejsilnější alternativní dodavatele energií.

„Jsme přesvědčeni, že nejvhodnější dlouhodobou strategií je poskytování kvalitní zákaznické péče, zákazníkům naslouchat a nabízet jim takové produkty a služby, které jim budou přinášet skutečnou hodnotu,“ uvedl předseda představenstva společnosti Cromicron Lubomír Dugovič.

Stávající majitel se rozhodl společnosti prodat, protože se chce soustředit na trh ve východní Evropě.

Energy Supplier No. 1 si proto ponechává energetické společnosti Energetyczne Centrum a Energia dla firm v Polsku a zároveň i společnost Energetikai Kozpont v Maďarsku.

Prodejem energetických společností v Česku a na Slovensku získává firma silné finanční zázemí pro své plány a celkový rozvoj podnikání právě v Polsku a Maďarsku, kde je momentálně velice příznivá legislativní situace pro zisk silného podílu na trhu. Zároveň plánuje expanzi na rumunský trh.

Autoři: mts

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.