Vyúčtování

Vložil asi mě klepne (bez ověření), 3. Duben 2024 - 15:08 ::

Dobrý den, mám dotaz k vyúčtování. Vlastnili jsme s manželem byt, manžel zemřel, od 10/2023 byl byt převeden na mne. Teď mi přišlo vyúčtování na manžela za měsíce 1–12/2023 tedy za celý rok a má přeplatek. Mě přišlo též vyúčtování za 1–12/2023 mám nedoplatek. Účtují náklady za rozúčtování výtahu a to jak mě, tak manželovi, náklady na stěhování, jak mě tak manželovi. Aby toho nebylo málo, v domě máme ještě jeden byt, který pronajímáme, tam se v předpis plateb vůbec neměnil, přesto účtují náklady na stěhování. Mrtvý manžel má přeplatek, živá manželka má nedoplatek.

4× mi účtují všechny možné náklady na rozúčtování, na stěhování, přesto, že se nikdo nestěhoval, majitelé jsme byli oba. Přesto, že tyto náklady podle 67/2013 Sb. § 7 odst. 4) snad neměly být. Nikdy se nikdo nestěhoval, majitelé jsme byli oba, dluhy a přeplatky snad připadnou za manžela na mne.

Co s tím ???? Jasně, že budu reklamovat, jasně že ani neodpoví, jasně, že chci vidět doklady jak k tomu přišli, což uvedu, ale znám je. Bude ticho, neodpoví. Jak dál? Musím uhradit? Kam zašlou přeplatky na manžela, když nemá účet?

Minulý týden jsem vyhrála soud, kdy bylo vydáno stavební povolení i na soukromé části domu, tj. oken, balkonových dveří, balkonů, lodžií.

Těžko se jedná s hlupáky, nechci udělat chybu. Může to jít až k soudu. Poraďte §, zákony, atd. Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.