Zdražovací balíček bude ve středu schválen senátory

Vložil Pavel, 5. Listopad 2023 - 22:27 ::

Když se odůvodňuje existence zbytečného Senátu, tak se tvrdívá, že Senát je pojistkou a zárukou kvality zákonů. To je zřejmá dezinformace.

Do Zdražovacího balíčku se v průběhu projednávání vpašovala protiústavní novela zákona o účetnictví formou přílepku. Přitom ÚS potvrdil, že forma přílepku je protiústavní. Tato protiústavní novela ZoÚ se běžných účetních jednotek moc netýká. Jen se musí splnit jeden z předvolebních slibů a protože ostatní sliby se neplní, tak je i protiústavní postup pro někoho přijatelný.

Co se dotkne mnoha lidí je přijetí zmatečné novely o dohodách o provedení práce. Sice byli všichni poslanci a senátoři dopisem informováni, jak je novela o zdaňování DPP problematická, bylo to předmětem jednání na výborech, ale „argument“ 108 převážil.

Pokud loutkovodiči nezmění názor, tak senátoři celý Zdražovací balíček ve středu schválí.

Od margetingových poradců ale senátoři dostali doporučení, že bude vhodné ke schválení vypracovat doprovodné usnesení, že sice schvalují, ale nesouhlasí.

Stejně jak to udělal PePa. Údajně nesouhlasil, ale podepsal s tím, že je připraven podat ústavní stížnost, pokud ji nepodá opozice.

Slovy klasika: „To je blbý, to se bude líbit.“

Hezký den!

Pavel

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.