Upravené SIMPLEUCTO na rok 2017

Vložil A.K. (bez ověření), 26. Červen 2017 - 10:00 ::

Zdravím, nechtělo se mi učit jiný SW tak jsem upravil Simpleučto tak, že v něm jde založit i další roky. Jsem schopen změnit i obsahy rozvah a výsledovek. Na úpravě rozvah bych potřeboval spolupráci od někoho kdo ví jak má opravdu vypadat správná verze. Předpokládám, že by to teď mělo být podle rozvahy ve zkráceném rozsahu pro mikro nebo malou jednotku. Bylo by to pro někoho ještě zajímavé?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Vložil Dana Odehnalová, 31. Leden 2018 - 19:08

Bylo by možné zadat rok 2017 do tohoto programu? Prosím napište mi odedana@seznam­.cz Děkuji

Vložil Martina T. (bez ověření), 28. Srpen 2017 - 9:18

Dobrý den, muzete se mi prosim ozvat na mail: martinka.trecho­va@seznam.cz ? Měla bych dotaz ohledne simple účta na Vas, děkuji. PS: omlouvam se za diakritiku, pisi pres mobil

Vložil admin, 27. Červen 2017 - 9:27

Zdravím A.K., ozvěte se mi, prosím, na info (zavináč) portalsvj.cz.

admin (autor SimpleUcto)

Vložil berajvi, 6. Červenec 2017 - 7:05

Dobrý den, je nějaký posun v oživení SU po tom, co se ozval autor programu? Děkuji za další info. I.

Vložil N. Klainová (bez ověření), 6. Červenec 2017 - 8:04

Žádný posun v oživení SU se nekoná. Pan Bilak svůj program nebude aktualizovat, ani panu A.K. nepředá zdrojový kód. Zdůvodnil mu to a svůj názor už s nejvyšší pravděpodobností nezmění.

N. Klainová

Vložil Ondatra (bez ověření), 7. Červenec 2017 - 8:33

„Pan Bilak svůj program nebude aktualizovat“

Kolik €€ by pana Bilaka přimělo změnit názor?

Vložil berajvi, 6. Červenec 2017 - 11:28

Děkuji moc za zprávu, která mne moc nepotěšila a zklamala asi víc lidí.. možná by někdo mohl vymyslet něco podobného, ale asi to není tak jednoduché, jak se laikovi zdá.Škoda..

Vložil berajvi, 26. Červen 2017 - 11:53

Dobrý den, odbornou spolupráci jako paní Klainová nemohu nabídnout, ale určitě nebudu sama, kdo tuto úpravu přivítá. I.

Vložil N. Klainová (bez ověření), 26. Červen 2017 - 11:10

Pokud máte svolení od autora – pana Bilaka, napište na klaiex@seznam­.cz, ráda budu spolupracovat na zprovoznění programu, s jehož úpravami podle právních předpisů jsem pomáhala od začátku.

Vím přesně, jak mají vypadat výstupy z účetnictví. Mimochodem jsou naprogramovány v Excelu na www.klaiex.cz v prográmcích Klaiex 23 A a 26 A v souborech Účtování 2016. Zjednodušené účetnictví a zkrácený rozsah rozvahy a výkazu zisku a ztráty zásadně nedoporučuji, protože se z nich nedá zjistit skoro nic. Tyto verze doporučují a používají právě ti, kdo si něco podobného přejí. Podrobnosti jsou na mém webu www.klaiex.webnode.cz v rubrice Základy účetnictví – Vedení účetnictví.

N. Klainová

Vložil A.K. (bez ověření), 26. Červen 2017 - 12:42

Bohužel souhlas autora nemám, protože jsem tady na fóru sledoval dlouhodobý problém s jeho komunikací a nezájem dále SW rozšiřovat, udělal jsem to tímto způsobem jako dočasné řešení než budu mít čas a chuť se učit nějaký jiný SW. Svými funkce pro naše miniaturní SVJ tento SW bohatě stačil.

Vložil Dvořák (bez ověření), 26. Červen 2017 - 15:48

Pokud jste to „hacknul“, tak mi to v pořádku nepřijde. SimpleUcto bylo skvělé, ale je právem jeho autora ho již dále nevyvíjet a jeho provoz tak ukončit. A nezaznamenal jsem, že by dal zdrojový kód volně k dispozici …

Vložil N. Klainová (bez ověření), 26. Červen 2017 - 13:43

Vy jste se dostal do programu pana Bilaka a začal jej upravovat, nebo jste v nějakém programovacím jazyku vytvořil vlastní program podobný SimpleUctu? Ve druhém případě je to něco jiného, souhlas nepotřebujete, kdyby šlo o nový program. Pak by se neměl nazývat „upravené SimpleUcto“ a bylo by dobré zjistit u odborníka na autorské právo, co je možné použít a co už je porušením autorského práva. Odpověď napište, prosím, na můj mail viz výše. N.K.

Vložil N. Klainová (bez ověření), 27. Červen 2017 - 8:44

Závěr:

Zatím se netěšte. Odpověď od pana A.K. jsem dostala. Protože pan Bilak nekomunikuje, je souhlas v nedohlednu. A bez souhlasu pana Bilaka je moje spolupráce vyloučena, respektuji autorská práva.

Pokud znáte programátora, který by chtěl vytvořit jednoduchý účetní program, ráda pomohu. Znalosti účetnictví nejsou podmínkou. Pořád vím, jak na to, potřebné algoritmy znám, ne však programovací jazyky. Starší jsem zapomněla a nové se už nebudu učit. Pro souvislé příklady v E-shopku, které mohou být využity i pro účtování a sestavování účetní závěrky, mi stačí prográmky v Excelu. Ale ráda bych pomohla i účetním, kteří neumí nebo nemají Excel. N.K.

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".