Per rollam počítání hlasů

Vložil Jarda 40 (bez ověření), 4. Červenec 2024 - 9:50 ::

Prosím o radu v řešení tohoto problému. Jsme malé společenství, pouze 11 členů. Měli jsme v hlasování rozhodnout, zda navýšíme platby službu, (úklid společných prostor), vlastně se jedná o jednoduchou otázku: zvednout platbu-ANO, případně nesouhlasit-NE. Vzhledem k tomu, že je problém sehnat i těchto 11 členů, rozhodli jsme se pro hlasování „per rollam“. Toto hlasování máme ve stanovách. Všechny náležitosti s přípravou tohoto hlasování byly, (doufám), v souladu s pravidly, písemné doručení všem vlastníkům, vyvěšení na nástěnce, rozeslání e-mailu všem co mají e-mailovou adresu, vše v dostatečném předstihu, 3 týdny. A teď tento problém: Přišly mi pouze 4 odpovědi, s mým hlasem je to 5 hlasovacích lístků. Všechny mají souhlasné stanovisko s navrhovanou změnou: ANO. Jde mi o toto: Platí v tomto případě schválení této změny?

Vlastníci se zúčastnili v počtu 5 vlastníků, 5 platných hlasů ANO. Ti co se nezúčastnili se nepočítají a platí ANO?

Nebo jak jsem se dočetl, hlasovací lístky které nebyly dodány, platí jako nesouhlas s návrhem? Pak by platilo: 5 hlasů ANO, 6 hlasů NE. Děkuji
Jarda 40

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.